Om Mycogreens

Det började som en otroligt bra möjlighet. Att få hyra en lokal på ca 350 kvm i vår vackra by Röstånga, precis vid Söderåsens Nationalpark.

Där drömde vi fram olika verksamheter som vi kunde starta. Möjligheter inom kunskapsområden och intressen som vi på olika sätt brinner för.


Och så kom pandemin.

Och då var det inte längre en fråga. Skulle vi ta över lokalen så skulle vi starta med maten. För den måste alla äta, pandemi eller inte.


I september 2020 började vi odla microgreens. Glädjen av att få så de här vackra skotten, och vara en del av att kunna ge dem vidare till vänner och kunder, och även oss själva, växte i takt med skotten. Vilken bra mat! Och så vackert! Och att kunderna blir så glada, det är nästan halva grejjen bara där.

Och sen kom svampen. Några av oss hade intresse i svampodling sedan innan. För några av oss var det nytt. För oss alla blev det ytterligare en boost i odlarglädjen. Svampen är ett rike för sig. En sorts varelse för sig som behöver sina egna förutsättningar. Och om dom får det, kan bjuda på så mycket god smak, textur och spännande innehåll. Att ta hand om svamparna är som att ta hand om bebisar. Det är trixigt, och ger samtidigt så mycket tillbaka i naturlig glädje.

Vi driver Mycogreens som ett varumärke under den ekonomiska föreningen Growhub.

DSC02739.jpg