Recept

pasta.jpg

Pasta på Lions Mane

4 portioner

3 tomater
3 scharlotten lökar
3 vitlökar
1 kvist plockad och grovhackad citrontimjan
2 hela kvistar rosmarin
500g Lions Mane
1 tsk dijonsenap
2 dl grädde
2 ägg


Plocka eller tärna svampen och stek länge tills den får färg.
Lägg i lök & vitlök, fortsätt stek i ett par minuter.
Lägg i örterna och fortsätt stek i ett par minuter.
I med hackade tomater och dijonsenap, smaka av med salt och peppar.
Häll i ägg och grädde.

Servera med tagliatelle och mycket parmesan.

förrätt.jpg

Förrätt på Lions Mane med granskottsolja och Microgreens

4 Portioner

400g färsk Lions Mane
2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
en halv röd chili
4 tofsar granskott eller 2 msk granskottsolja
20g parmesanost
smör
olivolja
ärtskott
solrosskott
4-5 kvistar färsk backtimjan


Finhacka scharlottenlök, vitlök, chili, timjan och granskott.
Värm pannan och häll i olivolja. Stek svampen tills den fått en gyllenbrun färg.
Tillsätt smör och de hackade ingredienserna och stek under omrörning i en minut.
Servera med riven parmesan och garnera med ärt- & solrosskott.

risotto_edited_edited.jpg

Svamprisotto på Maitake & Lions Mane

4 portioner

Svampbuljong (2 liter)

300g färsk svamp (valfri sort)
2 gula lökar
2 morötter
150g rotselleri
3 vitlöksklyftor
5dl vitt vin
1 knippe backtimjan
2 lagerblad
2,5 liter vatten

Skala och tärna lök, vitlök, selleri och morötter. Stek hård i olja tills det får färg.
Tillsätt det vita vinet och koka i ca 3min. Häll på vattnet och reducera till ca 2 liter.
För bästa resultat, låt stå ett dygn i kyl.


Risotto (4 port)

4dl Avorio ris
3 scharlotten lökar
2 klyftor vitlök
100g parmesanost
100g smör
300g färsk Lions Mane
300g färsk Maitake
en halv röd chili
en nypa timjan
en halv pressad citron
2 msk olivolja
Smaka av med salt och peppar

Koka upp och sila svampbuljongen.
Hacka löken och stek tillsammans med riset i olivolja.
Rör i buljongen 2dl i taget och låt reducera. Upprepa tills riset är mjukt.
Tillsätt smör och parmesan, rör om till krämig konsistens.
Stek svampen i smör, chili, timjan och vitlök och toppa risotton med.
Garnera gärna med Microgreens.